Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ombre όνομα και πράγμα (με σκιές ματιών)


Καθώς έκανα το καθιερωμένο ξεσκαρτάρισμα στο ντουλάπι με τα καλλυντικά μου, βρήκα και μια σκιά σε σκόνη που είχε κλείσει τριετία.Στην αρχή πήγα να την πετάξω, αλλά μετά μου ήρθε η ιδέα να τη χρησιμοποιήσω για να κάνω καμιά τσαχπινιά στα νύχια. Έτσι έκανα ένα ombre πάνω σε  nude βάση, που βγήκε πολύ ωραίο αλλά δυστυχώς δεν αποτυπώνεται πολύ καλά στις φωτογραφίες. 

Λίγες μέρες αργότερα θέλησα να το δοκιμάσω ξανά, αυτή τη φορά σε σκούρα βάση. Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο μου αρέσει πιο πολύ, το καθένα έχει το δικό του στυλ, το  nude μου κάνει πιο κλασάτο, το μοβ είναι πιο έντονο και   παιχνιδιάρικο. Τα έβαλα και τα δύο και αποφασίστε εσείς ποιο σας αρέσει (μπορεί και κανένα :P)

Αν θέλετε να το κάνετε κι εσείς αλλά δεν έχετε σκιά σε σκόνη, μπορειτε να ξύσετε λιγάκι μια από τις κανονικές σκιές σας και να την αδειάσετε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί. Μη βουτάτε το πινέλο μέσα στη σκιά αν δεν είναι σε σκόνη, γιατί μπορεί να έχει κολλήσει μανό πάνω στο πινέλο και να σας τη χαλάσει. 

Αν δεν μπορείτε να πετύχετε την τέλεια απόχρωση nude, ίσως σας βοηθήσει αυτό το τιπ: Ψάξτε μια απόχρωση παρόμοια με το μέικ απ σας.



Ας δούμε πως γίνεται:

1. Περνάμε μια λεπτή στρώση με το μανό μας. Μόλις στεγνώσει περνάμε τη δεύτερη στρώση, περιμένουμε 10 δευτερόλεπτα ώστε να σταθεροποιηθεί κάπως η επιφάνεια, αλλά να μην προλάβει να στεγνώσει. 
2. Βουτάμε ένα πινέλο, κατά προτίμηση "βεντάλια", μέσα στη σκιά και τινάζουμε όση περισσεύει.
3.Το ακουμπάμε πάνω στη βάση του νυχιού, απαλά για να μην καταστρέψουμε το μανό από κάτω και το τραβάμε λιγάκι προς την άκρη, μέχρι εκεί που θέλουμε να φτάσει η σκιά. Εγώ το τράβηξα σχεδόν ως το κέντρο. όπως βάφουμε τα νύχια μας δηλαδή, αλλά πολύ απαλά.
4. Περιμένουμε 5 λεπτά και μετά ξεπλένουμε τα νύχια μας με νερό. Προσοχή, δεν τα σκουπίζουμε με πετσέτα, τα ταμπονάρουμε πολύ απαλά με λίγο χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά νερά και περιμένουμε μέχρι να στεγνώσει το νερό, αλλά και το μανό. 
5. Βουτάμε ένα πινελάκι σε ασετόν και καθαρίζουμε το περίγραμμα των νυχιών μας.
6. Περνάμε μια στρώση top coat. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Views