Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Το πιο γρήγορο nail art με flash tattoos


Τα αυτοκόλλητα τατουάζ τα χρησιμοποιούσα από παλιά για γρήγορα σχέδια στα νύχια. Σας είχα δείξει τον τρόπο εδώ. Αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω το ίδιο και με τα flash tattoos και το πείραμα πέτυχε!

Δεν είναι ανάγκη να καταστρέψετε κάποιο από τα τατουάζ σας για να το δοκιμάσετε, χρησιμοποιήστε τα κομματάκια που περισσεύουν, όπως αυτό το "βραχιόλι" πχ: 


Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια που κάνουμε για να μεταφέρουμε τα τατουάζ στο δέρμα. Απλά πρώτα βάφουμε το νύχι μας και περιμένουμε να στεγνώσει. Αν δε θέλουμε χρώμα περνάμε με διάφανο βερνίκι. Κόβουμε το κομμάτι που χρειαζόμαστε, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κολλάμε επάνω στο νύχι και βρέχουμε το χαρτάκι. Σε λίγα δευτερόλεπτα το χαρτάκι γλιστράει και το τατουάζ έχει μεταφερθεί στο νύχι μας. Στεγνώνουμε τα νερά και περνάμε Με όσο λιγότερες κινήσεις μπορούμε, μια λεπτή στρώση  top coat. Λέω με λίγες κινήσεις γιατί αν το περάσουμε πολλές φορές μπορεί το βερνίκι με το πινέλο να χαλάσουν το τατουάζ. Μόλις στεγνώσει η πρώτη στρώση  top coat, περνάμε μια δεύτερη, οπωσδήποτε! Η μία δεν αρκεί για να το συγκρατήσει.  



Δυστυχώς όπως σας έχω πει και άλλες φορές για τα σχέδια που έχουν γκλίτερ, χρυσαφί και ασημί, οι φωτογραφίες δεν βγαίνουν καλές και δεν δείχνουν σωστά το αποτέλεσμα. Αν σας αρέσουν τα flash tattoos δοκιμάστε τα και σε  nail art, είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν πάρα πολύ!




Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

(Not so) negative space


To negative space, δηλαδή κάθε σχέδιο που αφήνει μέρος του νυχιού άβαφο, είναι τρελή τάση! Το συγκεκριμένο σχέδιο το πήρε το μάτι μου σε κάποια πασαρέλα, αλλά μη με ρωτήσετε ποια, δε θυμάμαι, το μυαλό μου έχει γίνει σούπα από τις εκατοντάδες φωτογραφίες με nail art που βλέπω! Στη φωτογραφία που είδα είχαν χρησιμοποιήσει μπεζ και καφέ και ήταν υπέροχο, εγώ δεν είχα όμως μπεζ κι έτσι διάλεξα ένα λιλά κι ένα μωβ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικά μεταξύ τους χρώματα, αλλά νομίζω πως τα χρώματα σε ίδιο τόνο δείχνουν πολύ πιο ωραία. 

Για να το φτιάξω, πήρα ένα κομμάτι χαρτοταινία, το κόλλησα πίσω από ένα πιάτο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λεία, σκληρή επιφάνεια που δεν φοβάστε να χαράξετε. Με ένα χάρακα κι ένα κοφτερό κοπίδι, έκοψα ταινίες με πάχος γύρω στα 3 χιλιοστά.


Ξεκόλλησα μερικές για να φαίνονται, ελπίζω να τις ξεχωρίζετε. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με σελοτέιπ σχεδίου αλλά αν έχετε χαρτοταινία προτιμήστε την. Είναι πιο βολική και δεν αφήνει κόλλες. 

Πάμε στο επόμενο βήμα. Κολλάμε τη χαρτοταινία στο κέντρο, ή αν θέλουμε λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω, όπου μας αρέσει τέλος πάντων. Πιέζουμε πολύ καλά με το νύχι του αντίχειρα τις γωνίες, να κολλήσει καλά η ταινία από άκρη σε άκρη, για να μην κάνει κενά το μανό μετά. 


Βάφουμε το ένα μισό με το ένα χρώμα και το άλλο μισό με το άλλο. Θα χρειαστεί μικρή ποσότητα μανό γι' αυτό βγάζουμε αρκετό από το πινελάκι. 


Περιμένουμε 5 λεπτά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.


Ξεκολλάμε αμέσως την ταινία με προσοχή. Αν γίνουν μικρολαθάκια δεν μας απασχολεί, βουτάμε ένα πλακέ πινελάκι σε ασετόν και διορθώνουμε. Επίσης, αν διαπιστώσουμε οτι αφήσαμε κάποιο κενό, προσθέτουμε λίγο χρώμα με μια οδοντογλυφίδα ή  dotting tool. 


Τέλος, περνάμε μια στρώση top coat για να γίνουν όλα ομοιόμορφα και λαμπερά και είμαστε έτοιμες!

Views