Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Γυαλιά καρφιά τα κάνω!

Δεν μπορει να μην ειδες φίλη το νεο νυχοτρέντ που έχει σαρώσει το ίντερνετ! Είναι το "σπασμένο γυαλί", ή αλλιώς broken glass. Ξέρω ότι το είδες και έψαξες να δεις που θα βρεις τα foils για να το κάνεις. Νόμιζες οτι θα σε άφηνα έτσι, χωρις μια χακεριά, τώρα που έχουμε τα capital controls να μη μας αφήνουν να φωνίσουμε απο τα κινεζομάγαζα με την ησυχία μας; Το νύχι θα το φτιάξεις χωρίς να χρειαστεί να ψωνίσεις τίποτα, αρκεί να έχεις ένα ασημί μανό και το πίσω χαρτί απο ένα αυτοκόλλητο, αυτό το γυαλιστερό! 

Να λοιπόν πως θα το κάνεις. Θα πάρεις το χαρτί που είναι πίσω απο το αυτοκόλλητο και θα βάψεις μια μεγαλουτσικη επιφάνεια με μια βάση ή ένα διάφανο μανό:


Θα περιμένεις 5 λεπτάκια και μετά θα περάσεις μια καλή στρώση ασημί μανό, ή κάποιο άλλο μεταλλικό που σου αρέσει:

Εμένα μου φάνηκε καλή ιδέα να βάλω και μια λεπτή στρώση απο ένα ολογραφικό (αυτά που κάνουν διάφορα χρωματα μέσα), έτσι για την τσαχπινιά. Μπορείς να το παραλλέιψεις η να κάνεις κανένα δικό σου κόλπο:
Αυτό το έκανα το βράδυ και το άφησα όλη τη νύχτα να στεγνώσει. Επιασα το χαρτί με μανταλάκι έξω στο συρμα για να στεγνώσει καλύτερα αλλά και για να μη μας κοπεί η ανάσα απο τις αναθυμιάσεις. Να κάνεις τουλάχιστον 2 τέτοια, για να έχεις μπόλικα. Πάνω κάτω καταλαβαίνεις πόσο είναι το μέγεθος σε σύκγριση με το πινέλο. Για τα δυο χέρια χρησιμοποίησα μια "ταινία" και μισή. 

Την επόμενη μέρα λοιπόν, πήρα το χαρτάκι μου και ξεκόλλησα την ταινία που έφτιαξα. Επειδή συνήθως η άκρη είναι λίγο λεπτή τη σπρώχνεις με μια μεταλλική λίμα ώστε να ανασηκωθεί και να μπορέσεις να την πιάσεις και να την ξεκολλήσεις:


Μετά παίρνεις την ταινία στο χέρι σου, κόβεις τα ξέφτια γύρω γύρω αν υπάρχουν και αρχίζεις και κόβεις με ένα ψαλίδι κομματάκια σαν σπασμένα γυαλάκια. Φρόντισε να είναι μικρά για να χωράνε στα νύχια σου και να είναι σε διάφορα σχήματα για να τα ταιριάζεις. 

Τα γυρνάς όλα προς την καλή τους πλευρά και περνάς τα νύχια σου μια στρώση με το χρώμα που θα τα βάψεις, πχ μαύρο. Περιμένεις 5 λεπτά και περνάς άλλη μια στρώση από πάνω. Αμέσως, αρχίζεις και κολλάς τα κομματάκια. Τα πιάνεις βάζοντας λίγο σάλιο σε ένα dotting tool ή μια οδοντογλυφίδα:


Κάθε κομματάκι που βάζεις μπορείς να το σπρώξεις ελάχιστα λίγο πιο δεξιά ή αριστερά, όσο πιο γρήγορα μπορείς, γιατί τα κομματάκια είναι και αυτά μανό και όταν έρχονται σε επαφή με το μανό στο νύχι, μαλακώνουν! Αν τα πειράξεις πολύ θα τα καταστρέψεις. Όταν τα τοποθετήσεις, πολύ απαλά σπρώχνεις τις γωνίες τους προς τα κάτω να κολλήσουν και περνάς με top coat. Αν εξέχουν ακρούλες από τα νύχια, κόβεις όσο μπορείς με ένα ψαλιδάκι και μετά βουτάς ένα πινελάκι σε ασετόν και  καθαρίζεις ό,τι περισσεύει, σπρώχνοντας προς τα κάτω. Με το ίδιο πινελάκι διορθώνεις και το χρώμα γύρω από το νύχι. Αν υπάρχει στεγνωτικό βοηθάει πολύ σε αυτό το σχέδιο, γιατί οι στρώσεις των μανό είναι πολλές και αργούν να στεγνώσουν!

Αυτό ήταν το  tutorial για το broken glass! Ελπίζω να σου άρεσε και να το φτιάξεις! Τα λέμε σύντομα (ελπίζω!). Bye!

7 σχόλια:

Ioanna G είπε...

Μπράβο κοπέλα μου, τις τελευταίες μέρες ψάχνω tutorials για τη συγκεκριμένη τεχνική αλλά βρίσκω μόνο με foils. Τέλειο βγήκε με το holo, ευκαιρία να ξεθάψω και τα δικά μου ολογραφικά

Stevista είπε...

Ρε συ Ελένη είσαι φοβερή!! Τέλειο κόλπο, θα το δοκιμάσω σύντομα! Φιλιά πολλά :) x

Ελένη είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κοριτσάρες! <3

Unknown είπε...

poly eksipni idea <3

Ελένη είπε...

Χαίρομαι που σ' άρεσε! :D

efi είπε...

υποκλίνομαι τέλεια ιδέα!

Ελένη είπε...

Σε ευχαριστώ efi!

Views