Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Your nails sounds familiar!


   Αυτή που βλέπετε πίσω από το χέρι μου είναι η Gwen Stefani σε μια διαφήμιση της O.P.I. Την είδα πριν κανα δυο μήνες στα περιοδικά και σκέφτηκα ότι είναι ένα ωραίο και εύκολο σχέδιο για τις κοπέλες που ξεκινάνε τώρα να πειραματίζονται.


Νομίζω πως τα λόγια και οι περιγραφές περιττεύουν, είναι εύκολο το σχεδιάκι. Αυτό που θα επαναλάβω και αυτή τη φορά είναι ΠΡΟΣΟΧΗ στο σελοτέιπ, πρώτα το κολλάμε στο χέρι μας για να φύγει η περιττή κόλλα και μετά στο νύχι! Καλή επιτυχία σε όσες το δοκιμάσουν!


Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Color block με Avon Gel


   Πριν λίγο καιρό μια αγαπημένη μου θεία μου έστειλε ένα  link από τη  σελίδα της Avon στο facebook. Ήταν μια ανακοίνωση της εταιρίας που έλεγε ότι θα έστελνε τα νέα μανό Gel σε 50 bloggers ώστε να τα δοκιμάσουν και να πουν τη γνώμη τους. Είμαι μεγάλη φαν της σειράς nailwear pro της Avon και επειδή παλιότερα ήμουν γραμμένη στην εταιρία, έχω άπειρα χρώματα (δες το tip οργάνωσης αν δε με πιστεύεις :D). Είχα σκοπό έτσι κι αλλιώς να παραγγείλω δυο χρώματα από τη σειρά Gel και όταν είδα την ανακοίνωση τα μάτια μου έκαναν καρδούλες! Κι όταν διαπίστωσα ότι πρόλαβα και με ρώτησαν ποια χρώματα θέλω, πήρα μεγάλη χαρά! 
   Έφτασαν λοιπόν τα μανό στα χέρια μου και αποφάσισα να τα δω και στα νύχια μου. Τα χρώματα που άρεσαν πολύ, είναι φωτεινά και ζωντανά. Η περιέργειά μου όμως αφορούσε τη διάρκεια. Επειδή στη δουλειά χρησιμοποιώ πάρα πολύ τα χέρια μου, κάνω δουλειές, τα πλένω πολύ συχνά αλλά και στο σπίτι μαγειρεύω κάθε μέρα, τρίβω ταψιά κτλ, δε μου φτουράει μανό. Για να καταλάβετε, τα essie και τα nailwear pro που είναι τα καλύτερα που έχω βάλει, μου κρατούσαν σχεδόν 7 μέρες όταν δεν έκανα αυτή τη δουλειά και έτρωγα στη μαμά μου. Πλέον μου κρατάνε με το ζόρι 3 μέρες. Εντάξει, πόσο να αντέξει ένα μανό όταν τρίβεις με το σύρμα? Λογικό. 
   Την πρώτη φορά που δοκίμασα τα Gel, πέρασα μια στρώση στα νύχια μου έτσι για να δω το χρώμα. Το πινελάκι ωραίο και βολικό. Το μανό ήταν λιγάκι πηχτό και το φοβήθηκα, όμως μπορείς και το δουλεύεις άνετα γιατί δε στεγνώνει με το που το ακουμπάς στο νύχι. Ακόμα και με ένα πέρασμα το χρώμα φαινόταν μια χαρά.. Μετά ήρθε η ανιψιά μου, αρχίσαμε το παιχνίδι, ξέχασα να περάσω άλλο χέρι μανό. Την επόμενη μέρα στη δουλειά σκέφτηκα ότι έκανα βλακεία, θα ξεφτίσει, θα φαίνονται χάλια τα νύχια μου και θα μου βγει το όνομα, από νυχάκερ θα γίνω νυχάλια! Κι όμως, το χρώμα ήταν εκεί, από τη ρίζα ως την άκρη και μάλιστα διατηρώντας τη γυαλάδα του. Για να μην τα πολυλογώ, αυτή η μία στρώση, χωρίς βάση και top coat, έμεινε στα νύχια μου σχεδόν 3 μέρες! Αλληλούια!
   Την επόμενη φορά τα έκανα πιο σωστά τα πράγματα. Πέρασα 2 στρώσεις, για να δω τι γίνεται και σε κανονικές συνθήκες. Το μόνο κακό που βρίσκω σε αυτά τα μανό είναι ότι αργούν λιγάκι να στεγνώσουν όταν περνάς 2 στρώσεις. Σήμερα που έκανα το σχέδιο χρησιμοποίησα το στεγνωτικό της Avon και στέγνωσαν γρήγορα. Ό,τι μανό κι αν χρησιμοποιείτε, αυτό το στεγνωτικό σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν έχετε φίλη αντιπρόσωπο της Avon να της πείτε να σας ενημερώσει όταν το βάλουν σε προσφορά (όταν ήμουν κι εγώ το έβαζαν συχνά) και να το πάρετε. Αξίζει πραγματικά. Αυτό λοιπόν είναι το μόνο μείον του νέου μανό. Πιστεύω ότι οφείλεται στην υφή του, είναι λίγο πηχτό. Όμως το χρώμα έμεινε στα νύχια μου για 6 μέρες, χωρίς top coat και βάση, το τονίζω και παρόλη την ταλαιπωρία που υφίστανται τα νύχια μου!
   Όταν έκανα το παρακάτω σχέδιο παρατήρησα άλλο ένα θετικό: Τα μανό αυτά είναι ό,τι πρέπει για σχέδια με σελοτέιπ. Όσες τα έχετε επιχειρήσει με διάφορα μανό, θα έχετε διαπιστώσει πως κάποια τραβιούνται καθώς βγάζεις το σελοτέιπ και "τριχιάζουν", με κίνδυνο να καταστρέψουν όλο το σχέδιο. Τα συγκεκριμένα βγαίνουν λες και τα έχεις κάνει με χάρακα και κοπίδι! Ευθεία, χωρίς ζημιές!
   Απ' ότι είδα η τιμή τους είναι στα 9,90 ευρώ, είναι λίγο τσιμπημένα αλλά αξίζουν τα λεφτά τους. Μανό άλλων εταιριών με μικρότερη διάρκεια είναι κατά πολύ ακριβότερα. Σϊγουρα όμως θα βάλουν κάποια προσφορά, το συνηθίζουν. Οι αποχρώσεις που χρησιμοποίησα εγώ, αν δεν κάνω λάθος γιατι πέταξα τα κουτάκια,  είναι οι  Parfeit Pink και Orange Crush. Ο φωτισμός σε κάθε φωτογραφία και τα χρώματα από οθόνη σε οθόνη διαφέρουν, πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι αυτά που φαίνονται στην πρώτη φωτογραφία του ποστ.

Τα δαχτυλίδια είναι από το asos.

Ας δούμε τώρα πως έφτιαξα το σημερινό σχέδιο γιατι όπως ξέρετε εγώ ποστ χωρίς tutorial δεν κάνω :D


Τη διαδικασία την ξέρετε, την έχουμε κάνει κι άλλες φορές. το μόνο που έχω να πω ξανά είναι να προσέξετε μήπως το σελοτέιπ αφήνει κόλλα (κολλήστε το πρώτα στην παλάμη σας και μετά στο νύχι) και αφού κολλήσετε και την ταινία nail art να περάσετε ένα γενναίο στρώμα top coat (βήμα 7) για να την σταθεροποιήσετε.

Από το βήμα 4 και μετά, το πορτοκαλί μανό φαίνεται λίγο θαμπό εξαιτίας του σελοτέιπ. 

Όσο για σένα φίλη μου σου άρεσε το σχέδιο αλλά δεν έχεις ταινίες nail art, δε θα σε αφήσω έτσι! Θα κάνουμε κάτι παρόμοιο χρησιμοποιώντας σελοτέιπ. Θα ακολουθήσεις τα προηγούμενα βήματα μέχρι το 3, και μετά θα πάρεις δυο κομματάκια σελοτέιπ και θα τα κολλήσεις όπως σου δείχνω παρακάτω. Θα βάψεις το κενό με χρυσό μανό και όταν ξεκολλήσεις τα σελοτέιπ θα έχεις ένα αποτέλεσμα που θα μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο σχέδιο. Δες:


Αν έχεις σταθερό χέρι και μακρύ πινελάκι, εννοείται ότι είναι ακόμη πιο απλό να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή! :D

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Strawberry nail art, forever!


   Δυναμικό το come back, δεν μπορείτε να πείτε! Να δούμε για πόσο βέβαια, χαχαχα! Γεια σας και πάλι.  Άλλο ένα κλασικό σχεδιάκι για τα νύχια είναι η φράουλα. Το σκέφτηκα καλά και νομίζω κατάφερα να βρω έναν εύκολο τρόπο να το φτιάξετε, ακόμα και όσες δεν τα πάτε καλά με τα πινελάκια. Αρκεί να έχετε σελοτέιπ σχεδίου, ένα ψαλιδάκι και εννοείται, τα χρώματα της φράουλας. Οι συμβουλές μου για το σχέδιο αυτό είναι 2: Πρώτον, αφήστε να στεγνώσουν καλά τα μανό, πριν βάλετε το σελοτέιπ αλλά και πριν το βγάλετε. Αν βιαστείτε θα καταστρέψετε το σχέδιο. Δεύτερον, δοκιμάστε από πριν το σελοτέιπ σας για να δείτε αν αφήνει κόλλα στα νύχια. Καλό είναι να το κολλάμε πρώτα στο χέρι μας και μετά στο νύχι. Αλλά και πάλι κάντε δοκιμή, την έχω πατήσει και έβριζα όλους τους θεούς του μανικιούρ!!! Αν πάλι δεν έχετε όρεξη να φτιάξετε τα νύχια σας, μήπως λιγουρεύεστε ένα frozen yogurt φράουλα χωρίς ζάχαρη και λιπαρά? Αν ναι, σας το έχω εδώ, στο άλλο μου blog :D

Ας δούμε τα βήματα ένα ένα:

1. Βάφουμε το νυχι μας πράσινο
2. Παίρνουμε ένα κομματάκι σελοτέιπ σχεδίου και το ψαλιδίζουμε έτσι ώστε να μοιάζει με τριγωνικά φυλλαράκια. Αν έχετε ψαλίδι που κόβει ζικ ζακ, χρησιμοποιήστε αυτό.
3.  Κολλάμε το σελοτέιπ στη ρίζα του νυχιού, αφου πρώτα το κολλήσουμε μια-δυο φορές στο δέρμα μας για να φύγει η περιττή κόλλα.
4. Βάφουμε με το κόκκινο και περιμένουμε να στεγνώσει καλά, περίπου 20 λεπτά, ανάλογα το μανό ή το στεγνωτικό μας.
5. Τραβάμε το σελοτέιπ και το ξεκολλάμε σιγά σιγά, με φορά από τη ρίζα προς την άκρη του νυχιού. Αν χαλάσει σε κάποια σημεία τα γεμίζουμε ξανά με ένα πινελάκι ή με οδοντογλυφίδα. Για μικρές ατέλειες μη σκάτε, το  top coat θα τις εξαφανίσει.
6. Με  dotting tool,οδοντογλυφίδα, καρφίτσα ή ό,τι άλλο έχουμε πρόχειρο (εγώ χρησιμοποίησα τη λίμα μου) παίρνουμε κίτρινο χρώμα και φτιάχνουμε τα σποράκια.
&. Περνάμε μια στρώση top coat και είμαστε έτοιμες.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

She's a lady(bug)


Γεια σας και χαρά σας! Εξαφανίστηκα για λίγο, αλλά να 'μαι και πάλι! Το καημένο το μπλογκάκι μου, το εγκατέλειψα αλλά κάθε μέρα έχει 50 νέες επισκέψεις. Ένιωσα λοιπόν ότι οφείλω ένα come back που λέει και η Άντζελα, σε όλες εσάς που το αγαπάτε! 
Έχω 2-3 σχεδιάκια στο μυαλό μου που ήθελα εδώ και μήνες να ανεβάσω. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα. Ξεκινάω με την αγαπημένη πασχαλίτσα. Σας δίνω φωτογραφίες και θα ακολουθήσουν και οι οδηγίες.


1.   Ξεκινάμε βάφοντας το νύχι μας κόκκινο. 
2. Με ένα λεπτό πινελάκι σχεδιάζουμε το κεφαλάκι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτοκόλλητο για γαλλικό)
3.   Γεμίζουμε με μαύρο μανό.
4.   Με ένα μεγάλο dotting tool κάνουμε μια λευκή κουκκίδα ακριβώς πίσω από το κεφάλι. Μπορείτε και να το παραλείψετε αυτό το βήμα, εμένα μου αρέσει γιατί πολλές πασχαλίτσες έχουν μια τέτοια λεπτομέρεια. 
5.    Με ένα λεπτό πινελάκι κάνουμε μια λεπτή γραμμή κάθετη προς το κεφάλι, για να σχηματίσουμε τα 2 φτερά της πασχαλίτσας.
6.    Παίρνουμε ξανά το dotting tool και κάνουμε 2 λευκές κουκκίδες για τα ματάκια. 
7.    Με το πιο λεπτό  dotting tool και μαύρο μανό, σχηματίζουμε τις κόρες των ματιών.
8.    Συνεχίζουμε να κάνουμε μικρές μαύρες κουκκίδες και στα φτερά της πασχαλίτσας.

Views